Alkoholmentes esküvő ?

Alkoholmentes esküvő ?

Igencsak megosztó téma, pláne Magyarországon, ahol azért valahol joggal állíthatjuk, hogy talán az egyik, ha nem a leginkább olyan nép vagyunk, akik igazán tudnak bulizni, hát aztán még mulatni!

Személy szerint én nagyon büszke és boldog vagyok, hogy olyan néphez tartozom, aki tudja mi a mulatós, a mulatás - és bár jómagam, esküvőszervezőként természetesen nagyon szeretek mulatni és ma már szerintem nincs olyan lakodalmas nóta, aminek ne fújnám kívülről a szövegét, mégis jobban érzem magam, ha azért kapni pálinkát egy ilyen buliban (természetesen ott, ahol nem szolgáltatóként vagyok jelen).

Hogyan vélekednek erről mások? Szerintem azon senki sem lepődik meg, ha azt mondom, az alkoholmentes esküvő nem magyar találmány. Nehezen tudnám elképzelni, hogy pont itt nálunk pattanna ki valaki fejéből az ötlet, hogy na akkor mi most egy hatalmasat mulatunk, de alkoholt bizony nem szolgálunk fel – ha engem kérdeznének, azonnal jelezném is, hogy a hatalmasat mulatunk és az alkoholmentes szó nem állja meg a helyét egymás mellett. Ezzel nem azt mondom, hogy alkohol nélkül ne lehetne egy jót mulatni, de valljuk be sokan vannak közülünk, akik sosem kelnének fel lépni kettőt, de 2-3 pálinka után már jár a lábuk. Na most, ők egy alkoholmentes esküvőn biztosan nem lesznek a parkett ördögei, sőt nagy ívben kerül majd azt!

Ne tegyünk úgy, mintha csak két véglet lenne az alkoholfogyasztásban – vagyis csak a teljes józanság és a totál részegség – vannak ugyanis olyan fokozatok, amelyeket szerintem valahol mindenkinek ismernie kell és be is kellene tudni tartani ha egy olyan fontos eseményre hivatalos, mint egy esküvő. Ha mégis úgy érezzük, nehezebben koordinálható a társaság vagy az italfogyasztás, váltsunk koktélokra vagy könnyedebb alkoholra és ne szolgáljunk fel röviditalokat, de az alkohol teljes kizárása nem biztos, hogy azt az emlékezetes estét eredményezi majd, amit egy esküvőtől, éltünk bulijától várunk.

Mint esküvőszervező, én kifejezetten ügyelek ezekre az esküvők alkalmával. Alapvető szabályom, hogy a szolgáltatók nem fogyasztanak alkoholt munka közben, de természetesen a vendégekre is figyelemmel vagyok, hiszen nekem feladatom biztosítani azt, hogy a pár igenis jól érezze magát, ezért koordináljuk és igyekszünk kiszorítani az alkalomhoz nem illő viselkedést. Számomra nagyon fontos, hogy a pár elköszönésünkkor azt mondja: Ez volt életünk bulija és bármikor megismételnénk! – eddig ugyanis még csak ilyen visszajelzések érkeztek.


Posted 3 hete

Kommentek

Még nincs hozzászólás. Légy te az első!
Írj hozzászólást
Az elérhetőségek megadása után kattints az Ajánlat kérése gombra, és hamarosan felveszem veletek a kapcsolatot.