Miért ajánljuk, hogy segítsen a menyasszony kiválasztani a vőlegény öltönyét?

Miért ajánljuk, hogy segítsen a menyasszony kiválasztani a vőlegény öltönyét?

A vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a választott ruhában az esküvő előtt – azt hiszem ez aranyszabály!

Akármennyire is modernizálódnak el az esküvők, ez valahogy – a hagyománytisztelők legnagyobb örömére - mindig megmarad olyan szabálynak, amire a fiatalok is igazán odafigyelnek. Sőt, tovább megyek, gyakran határozza meg a menyasszony ezt úgy, hogy nem csak a vőlegény, de a tanúján kívül, senki más sem láthatja őt a Nagy nap bevonulása előtt menyasszonyi ruhában.

Babona vagy csak szeretnék megtartani a pillanat varázsát? Változó és alapvetően teljesen mindegy, hiszen a menyasszony kérés ezen a napon szent és sérthetetlen, így ha ő nem szeretné, hogy bárki idő előtt meglássa, akkor ezt mindenkinek tiszteletben is kell tartania.

Na, de mi a helyzet a vőlegénnyel? 

Bár neki is ugyanolyan fontos szerepe van ezen a napon, a tündöklést azért hagyjuk csak meg a menyasszonynak. Valakinek ugyanis fogadnia kell az érkező vendégeket és természetesen ez a feladat a vőlegény feladata, ezért természetes, hogy ő mindenkivel találkozik még azelőtt, hogy a ceremónia elkezdődne. Kifejezetten fontos egyébként a vőlegény öltönyének alkalomhoz és a menyasszonyi ruhához illő kiválasztása úgy, hogy az a lehető leginkább tükrözze a vőlegény stílusát és egyszerre legyen elegáns és kényelmes – a férfi számára is komfortos. Hogyan csináljuk ezt jól? 

A legegyszerűbb és legegyértelműbb módja a megfelelő öltöny kiválasztásának, ha a menyasszony elkíséri vőlegényét a ruhapróbára. Egy menyasszonyi ruhapróba alkalmával ugyanis – amennyiben az ott dolgozók valóban hozzáértők – az ara számos tippet és tanácsot kap a varrónőktől arra vonatkozóan, milyen stílus, szín vagy anyag illene leginkább a választott ruháról – legyen szó a nyakkendőről, az öltönyről vagy az ingről. Fontos, hogy a menyasszony meghallgassa, vagy ha nem kapott erre irányuló tanácsokat, akkor kérdezzen azzal kapcsolatban, hogy milyen párosítás ajánlanának a választott ruha mellé, hiszen nem lesz a szemnek és a fotóknak sem kellemes ha túl nagy kontraszt lesz az amúgy harmonizáló páros között.

Az öltönyválasztás első és legfontosabb lépés a fazon kiválasztása – és itt jön képbe a menyasszonyi ruha. Egy hercegnős, nagyobb szoknya résszel ellátott, fátylas és esetlég még tiarával vagy koronával extrázott menyasszonyi megjelenés mellé illik a vőlegénynek is ezt a kifinomult, stílusos eleganciát hoznia. Ebben az esetben a vőlegény választhat frakkot, vagy szmokingot is, de maradhat a hagyományos öltöny mellett is, azonban ebben az esetben ajánlatos legalább a ceremóniák és vendégfogadás idejére mellénnyel kiegészíteni az öltözéket, ami plusz eleganciát sugároz a megjelenésnek. Ha azonban a menyasszony is sokkal lezserebb és lazább megjelenést választott, például egy sellő fazonú, esetleg rövidebb aljú ruhával – sokkal inkább passzolna majd hozzá egy természetesebb, vékonyabb anyagú öltöny, esetleg slim fit változatban,  mintsem egy komolyabb változat.

A másik nagyon fontos szempont, az öltöny színe, hiszen ennek arany szabálya, hogy  az öltöny színe harmonizáljon az esküvő dizájnjával, hangulatával és a menyasszony ruhájával. Egy ma már igen nagyon népszerűségnek örvendő púderesebb, ekrü, vagy tört fehér menyasszonyi ruha mellé ugyanis sokkal kevésbé mutat majd jól a fehér ing az öltöny alatt – mellette ugyanis piszkosnak tűnhet a menyasszony ruhája – ezt a hatást meddig ha csak lehet, szeretnénk elkerülni.

Pontosan ezek miatt nagyon fontos, hogy a menyasszony kísérje el a vőlegényt öltönyt választani, hiszen rajta kívül talán senki sem tudja jobban a választott ruha stílusjegyeit, színét és hangulatát, így a varrónői tanácsokat megfogadva, ő tudja majd leginkább meghatározni miben fognak együtt, igazán harmonizálni.


Posted 3 hete

Kommentek

Még nincs hozzászólás. Légy te az első!
Írj hozzászólást
Az elérhetőségek megadása után kattints az Ajánlat kérése gombra, és hamarosan felveszem veletek a kapcsolatot.